Prawdziwa restauracja turecka w Warszawie

Bardzo wiele traci każdy, kto kuchnię turecką kojarzy wyłącznie z kebabami. Dania Bliskiego Wschodu zaskakują ogromem aromatów lokalnych składników, ciekawymi połączeniami smakowymi i nieustanną więzią z odziedziczoną tradycją kucharską. Przekonaj się, jak szerokie menu oferuje warszawska restauracja turecka Osmania.

Prawdziwa restauracja turecka w Warszawie

Za niepowtarzalnością smaków, które Klienci poznają w Osmanii, stoi ponad 1000-letnia tradycja turecko-osmańska. Klientom podawane są dania z najlepszej jakości, świeżych składników, przygotowane na bazie przepisów przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Odwiedzenie tego miejsca powinno być obowiązkowym punktem dla każdego, kto aktualnie przebywa w Warszawie.

Wykorzystanie tradycji tureckiej i osmańskiej pozwala na niezwykłe manewrowanie składnikami, zaskakiwanie aromatem i wyśmienitymi kombinacjami smakowymi. Obie kuchnie mają tradycję głęboko zakorzenioną w korzystaniu z lokalnych produktów, co widać w wyborze głównych składników podstawowych dań: kurczak, jagnięcina, wyborne przyprawy, świeże warzywa i suszone owoce.

Restauracja dzieli się swoim zamiłowaniem nie tylko do gotowania, ale i do tradycji i gościnności tureckiej, co ma decydujący wpływ na atmosferę sprzyjającą przyjacielskim spotkaniom w progach Osmanii.

Tureckie dania wegańskie i wegetariańskie

Kuchnia turecka, choć powszechnie znana z oryginalnego przyrządzania jagnięciny, wołowiny i drobiu, słynie również ze znakomitych dań wegańskich i wegetariańskich, których każdy powinien spróbować.

Meze to niewielkie dania, które my nazwalibyśmy przekąskami. Szczególnie wśród nich można wybrać ulubione potrawy bezmięsne. W szerokim Menu Wege-Vegan można znaleźć dania główne, jak i specjalne zestawy dla wegan i dla wegetarian, a w nich m.in. falafel, czarne marynowane oliwki, humus, pastę z bakłażana z jogurtem i czosnkiem lub liście winogron faszerowane ryżem, rodzynkami i orzechami.

Wyraziste smaki i najwyższa jakość prosto z grilla

Niezaprzeczalnie kuchnia turecka rozpoznawalna jest przez swój wyrazisty smak i niemal orientalny dobór aromatycznych przypraw. Tradycyjna kuchnia Bliskiego Wschodu, w zależności od regionu, wykorzystuje różne metody przyrządzania mięsa: grillowanie, gotowanie w piecu lub w garnku. Warszawska kuchnia Osmania decyduje się na tę pierwszą opcję, serwując Klientom wyborne dania prosto z rozgrzanego grilla. Osoby przyrządzające dania osiągnęły perfekcję w serwowaniu mięs. Wśród nich przede wszystkim kilka rodzajów wybornego kebaba, antrykot, żeberka jagnięce i mięso drobiowe oraz wołowe przygotowane na wiele sposobów.

Dzięki oryginalności i szerokiemu wyborowi, jaki oferuje warszawska restauracja turecka, każdy z Klientów znajdzie coś dla siebie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *